IKLAN..

Tuesday, October 30, 2012

NAK CARI LANGSIR...NAK CARI LANGSIR!


I'm on mission....mencari langsir untuk rumah....rambang mataku...tu baru tengok kat internet..belum lagi jejak kaki ke kedai langsir lagi nih..gue taknak pakai hok cangkuk2...dasar pemalas laki bini..hehe..dah terberkenan kat satu style langsir nih..jenis eyelet....meh sini aku nak tunjuk rupa langsir eyelet yang membuat aku jatuh hati tuh....

Tadaaaa....


 


 











 


 


 

 

  

 

Waahhhh..chantek2 kan langsir2 itu...tenteram jer rase hati dapat tengok langsir cantek2 nih...apatah lagi memilikinya...hahaha...memang sesuai sangat lah dengan citarasa pemalas kitorang nih...cari warna2 plain gelap..senang..kotor pon tak nampak...jimat boleh pakai lama sehingga 10 tahun...haha..lagipon rumah aku kecik jer..tak pakai banyak mane pon..cukup untuk cover sliding 3 panel, 3 tingkap bilik dan 3 pintu bilik....agak2nyer berapa lah kos semua ni???

Yang aku tahu, hok eyelet ni kene custom made...takde ker jual siap???


P/s : Gambar langsir mak amik kat gugle aje...tenkiu empunya gambo..

Monday, October 29, 2012

VOUCHER @ GROUPON.COM


Yeyyyyy..yeayyyy....Ade orang nak belanja aku....as token of reward.....tapi tak aciii....sebab blanjer pakai kuponnnnn...murahhhhhhh......tapi aku sebattt jugakkkk...freeee..sape tak nak wehhh!


Ok..tengah riki tarikh!

CUTI YANG MEMBOSANKAN!




Ehem...Jemaat aku beraye di rumah...raya haji memang tak rasa macam raya sebab aku  berumah tangga di situ..dirumah mak bapak...tak macam orang len yang datang dan pergi gitu...naseb baek ade baby baru..kira sebagai penyelamat keadaan yang sungguh memboringkan lah ni... baby seberat 3.7 kg...humangaihhhh...kagum sungguh aku!...vacumm method!!!iolsss is very the serammmm....ok both da selamat da pon dan berpantang dengan mak di Ampang....besttnyerrr bau baby kan...rase sambil cium tu nak sedut2 bau dia...gerammm sangat....makanya asek mentelek dan mengadap muke baby aje lah kiter....tapiii kalau dia nanges, ayuh lari cepat2 tinggalkan dia dengan mak dia...hahaha... 

Aku nak set appointment ni korang...dengan dokter...nak buat pap smear..tapi takuttttt...kene rodokkkkkk.....!.semoga niat aku ni bukan tinggal niat aje..ngeh!

Tarikh keramat yang telah menjadi pilihan daku adalah...17/11/2012.....ambik napas panjang2......takottt....makanya sepanjang hari khamis sebelom raya aku asek ngadap blog goolgle2 pengalaman orang buat pap smear...walaupon hanya golongan minority je yang cakap sakit dan majority cakap tak sakit...tapi otak lebih memihak kepada golongan minority itu...

..ok..habes selingan...sambung citer raye...

Abah super excited sampai masak lemang....our menu  that day adalah lemang, pulut, rendang tok, nasi impit kuah kacang...stok daging qurban / qeqah sedekah dek jiran memenuhi ruang peti sejuk sekarang...raye punyer menu adalah berasaskan daging kenduri aqiqah jiran iaitu daging masak kurma, daging masak kari, sup daging, daging panggang, sate...sampai pening kepala dan membuatkan kitorang tido dari tengahari ke petang...

Ok lah kan...meriah than before...untuk memeriahkan lagi suasana, sila pakaikan anak masing2 dengan baju raye.....yeayyyyy!

Petang jemaat balik dari keje, terus pergi check our home sweet home...ok lah walaupon tak berapa nak puas hati...kenelah kot dengan harge yang derang letak...HARGA CINCAI = BUAT CINCAI...95% dah siap...tinggal nak touch up sket2...so aku rase next time kalau nak renovate, betterlah buat dengan orang yang tak dikenali..boleh arah2 itu ini kalau tak puas hati...harga cincai kalau bawah 10k tu tahanlah jugak..kiter bukan orang adew-adew..heh!...panas hati sungguh!cepatlah siap...taknak serabutkan otak lagi dah dengan hal rumah....it’s all bout monehhhhh!!





Cik Dhia Medina


Cik Zara  &  En. Afif Adli


Menu kiter pagi raye haji yang mulia...the only tetamu was Mak yang and  family.......and makanan tetappppp licin!



sometimes BFF and Enemy...tapi budak2 bergadoh camner pon tak simpan dendam..5 saat berikutnyer boleh baik dan main balik..begitulah seterusnya( READ : GADOH BALIK & MAIN BALIK )...hmmm...


sempattttt



Presenting.....CLAP..CLAP..CLAPPPPP.......ermmm...the lil new born baby with 3.7 weight..phewwww!


The only tempat yang aku sampai dan jejak pabila berada di Kuala Kubu Bharu - Sekolah Menengah Tinggi Agama KKB... 


Harusss bawak bola..padang bapak luas!


Kakak dah besauuu!


Zara & Afif


Ok..dah abes!

Thursday, October 25, 2012

A QUICK LUNCH!


Opis hari ni sunyi..ramai orang dah coti..nak balik raye...tak kirelah raye poser, deepavali, krismas, gong xi fat chai...semuaaaaaa pon balun asal namanya coti panjang..ngeh..



Chopstick ja from Sushi King, lunch from Subway...huhuhu...makan sayur sayuran mentah ler aku hari nih...ok...mak nak amik mood transforms jadi kambeng kejappp...*teruja tak kambeng pakai chopstik* Jemput makan semuaaaaaaaaaaaa.........


SALAM AIDILADHA!


"Labbai Kallah Humma Labbaik, Labbaikala Syarikalaka Labbaik, Innal Hamda Wanni'mata Laka wal Mulk La Syarikalak"...

"Hambamu datang menyahut panggilanmu. Tidak ada sekutu bagimu. Hambamu datang menyahut panggilanmu....Sesungguhnya segala pujian dan nikmat...Dan pemerintahan adalah kepunyaamu...Tidak ada sekutu bagimu.
 
 
p/s : I'm waiting for the call ~ LabaikALLAHuma labaik....

TAHNIAH!


Yeay....pagi tadi  telah bertambahnyer bilangan anak buah aku...my first anak buah lelaki.....apip dah ade geng!hoooreyyyy....Tahniah kak...dengar kene vacummmm...adoooiiiiii takotnyerrrr! Tak memberi kesankah Tanamera set itu???

Anyway...da mother dah selamat delivered the baby pukul 4 pagi tadi...dan derang dah dapat sepasang anak and Zara dah dapat title sista......Alhamdulillah....!!!

Petang ni aku nak serang KPJ Shah Alam...mau tengok that lil guy!

EBI TAKO DAN LAMB KEBAB @ KYROS KEBAB!



Ini adalah Ebi Tako...RM4.90...rase ?=ermmm..bolehlahhhh.....macam rasa kaya ball tapi versi masin2 sket...Ebi stand for Udang!..tapi yang habuk2 dia tu sedap...cair di mulut....


Kyros Kebab @ Sogo - dah lama tak makan sini...sebab derang kedekut...potong daging siap timbang2 bagai..terlebih sikiiitttt pon tak bleh...menyampah!yelah....tau lah korang nak standard kan saiz hidangan...tapi dulu lah time2 aku blaja...


Sekarang???tak tau sebab tak nampak..tau2 eh, dah siap!sedapnyerrrrr.......ini adalah Lamb Kebab = RM10.50....aku cekik sorang2 sampai abes...huhu....sebab kesedapannyer itu, terus tapau satu lagi bagi hubby rase!


P/s : Yeay...berjaya mencari baju sedondon sempena tema majlis kawen adik ipar - ijo....glabah giler....sape ntah nak kawen sebenarnyer nih!!


Wednesday, October 24, 2012

JAWS -VS- KEMBONG..


Dear Apip yang bijaksana,

Punyerlah payah orang yang buat pelampong ni dok imagine dalam kepala cemaner nak lukis siap dengan gigi taring bagai hanya sebab nak orang recognize yang ini adalah jaws!



Bukannyer IKAN KEMBONG ...!T________T

VIA INSTAGRAM!


Wowowow...sob..sob...tepon mak cokia tak bleh instagram..mak kutip kat orang len aje lah....



Tenkiu Mak Ude...buat banyak-banyaaaaaaaakkkkk lagi yer...hihi...


Tuesday, October 23, 2012

DIM SUM @ QUALITY HOTEL KL





Panas2 lepas kenyang terus menggelabah update laju2...finally setelah 2 tahun 5 bulan lepas beranakkan apip, barulah den meraso makan kek sini...den dah mintak sebelom den beranak lagi tapi tak dapat2...ni ha..hari ini dalam sejarah lah nih...apepon kenyang sudah...credit to hubby lah sebab habiskan duit anda di sini demi tembolok bini..melayang 80 henggetttt.....huahuahua...sape suruh kenalkan aku dengan dak Dim Sum nih..??!!

Ok..kite pergi time lunch..da 2nd couple yang enter the Meisan Restaurant...orang len lunch pukul 1, kitorang suka suki cabut awal pukul 12 nak chop tempat punyer pasal...lambat2 kang full house ler pulak...sebab tak booking dulu, main redah je tu yang jadi gini...huhu...

Dim Sum di Meisan adalah Buffet style ok..kalau tak silap aku, RM31.50 sekepala..tak plus2 lagi air yang korang order...boleh pilih nak juice atau Chinese tea yang datang dengan set..
Variety of Dim Sum yang korang boleh jumpe dan makan kat sini...antara larat atau tidak aje..mostly isi Dim Sum yang aku jumpe adalah ayam, ikan atau udang...yong tau foo ada...dessert pon ada..bubur ayam ada...hok yang nak panaskan badan, sejukkan badan..tinggal nak cedok jer.....kenyanggg sangat wohh!!Mata dan perut kenyang..sama adil ngeh ngeh!

Tapi kan...Mei San yang mula2 aku pergi awal 2007 dulu rasanya lagi banyak choices....lagi rambang mata...selection dessert pon banyakkkk....makanan sampingan yang lain pon banyakkkkk lengkap dengan mee segala jenis bagai...now....macam takde...ker derang tak masak lagi sebab aku serbu awal??




Selamat makan semuaaaa....


Puan sedap...


Si sedap yang gojesss

Semua jenis Dim Sum aku makan tapi yang paling bestttttt....isi ikan ape ntah di balut dan dikukus dalam daun pisang..orang kiter panggil ape??pais ikan ek??Sedap gilos sampai menjilat chopstick......Hok tu je aku balun 3 set, laki balun 2 set....memang melantakkk macam bela saka...huahua...




Sedap-sedap-sedapnyerrrrrr



sedap tak terkireee...


tamak bedal banyak2!


Chinese Tea


yong tau foo with plain soup


Dim Sum dalam sup...or ntahhh...bedal jer...


ini fungsinyer untuk hilangkan dahage...


ini pulak fungsinyer untuk sejukkan panas badannnn....


perut sengkak tak larat nak makan dessert banyak2....


This is it!

Kot korang teringin nak makan, jangan risauuuu...di sini adalah halal....boleh pergi walk-in weekdays...kalau weekend aku tak tau bukak or tutup...

Burppppp...ALHAMDULILLAHHHHHHHH......kenyang sudah!...


MAKAN STEAMBOAT…




Waktu kejadian disertakan bersama hujan lebat yang super sejukkk…makan pulak panas2..perghhhh….berasappp!!!terase macam kat korea pulak…nganganga….berangan je lah mampu…!..

Lately dah malas nak tangkap gambor…nak bercamwhore pon macam takde mood…nak makan????Huishhh….haruslah lajuuuu….mane boleh makan takde mood..nak nak kalau orang len yang bayor….

Apip – mood makan seperti biasa….ada on off..kadang2 sangatlah berselera..kadang2 hanya minum air masak…lebih banyak main, dari makan….huh!! Disebabkan dak apip jugaklah…aku masak nasi ayam keesokkan harinya..punyerlah nak pancing kasi dia makan…so far yang aku nampak, kalau nasi putih, dia agak kurenggg..that’s why lah aku try masak nasi yang ade bau-bauan harum, kaler2 sket supaya dia berselera makan…dan ianya menjadi setakat hari ini…2 pinggan lunch dan 2 pinggan dinner..yeayy!





orang len pakai chopstik, ko pon naaaakkkk jugakkkkk!



berpeloh-peloh pakai chopstik sampai dahage...



Sup ade 2 jenis -as usual tom yam and chicken soup


trying harder...


Bismillah...


Finally...yeay...berjaye.....




P/s : Bulan 1 tahun depan ade appointment lagi dengan doktor Seri Manjung…hopefully lah sangat takde  tumboh2 lagi…aku nak tambah anak nih….