IKLAN..

Friday, August 26, 2016

LUNCH DI LIDO CORNER KOTA BHARU DAN GERAI MAGGI TIRAM POK WEIL BACHOK


Sementara menggalas tugas sebagai pak pacak atau tukang jaga towel, marilah hapdate belog..jeles tengok anak branak mandi pantai..kemain derang...iols dah lama meninggalkan aktiviti mandi pantai walaupon ianya aktiviti kecintaan sangat...huhu...

Ok tadi sebelum ke pantai weols pergi makan dulu di gerai maggi tiram pok weil di bachok..walaupon lokasi adalah cerok tapi very the fofular uols..ala2 tempat private gituww...fofular sebab tiramnya..macam2 menu ada tapi sumer ada tiram...kalau kat key el nak makan tiram tu macam berfikir dua tiga kali lah sebab harganya tapi kat sini murah sangat uolss....

Sebulan sebelom balik kelantan weols dah riki2 dan survey2 jalan ke sini hahaha..tiram punyer pasal..tapi bukan survey tiram je..weols survey semua tempat makan best di kelantan..hahaha..macam lah tourist je gayanya..padahal balik kampong sendri kottt...hahaha...

Selain makan tiram, weols pergi lunch semalam di lido corner..femes jugok tu walaupon menu derang biasa2 je pon tapi entahlah..susah nak jumpe kedai makan yang best kottt..so bila sedap sikit teros glemer ko..vavava...lido corner ni port pekerja2 lunch sebab lokasinya yang berada di town..like i said, menu pon simple sangat..ayam bakar, daging bakar dan sop gearbox..tapi sop gearbox tu pokcik tu dah siap2 ketuk dan keluarkan isi kasi senang pelanggan2 makan..tak perlu nak sedut2 pakai straw lagi...


Yasssss...ini menu di lido corner..sedap dan murah...


Gitew...makanlah ko sampai muntah sebab pok weil tak kedeks..punyerlah selambak dia letak tiram...macam2 saiz tiram ado..weols order maggi tiram, tiram mentah tu seploh ketol..saiz adalah besar..tiram celop tepung dan tiram dengan air limau...perghhhhh...mabuk tiram kejap...sampai rasa lepas ni 7 tahun taknak makan tiram dah muahahahaha..eh tapi i is serius ni...banyak banyak okeh pok weil letak tiram...sape2 penggemar tiram bolehlah datang makan sini...harga pon murah...

Wednesday, August 24, 2016

MAKAN DURIAN DI RAUB


Weehuuu..alhamdulillah..perjalanan pulang sangat lancar..kereta pon tak ramai...walaupon banyak pit stop tapi tetap sampai time hari masih cerah..

Sepanjang2 perjalanan bermula dari bentong berderet gerai durian..rambang mata..geram woh..finally sampai ke area raub, keinginan dah tak boleh ditahan2...teros cari gerai yang ada meja kerusi..somi takmo tapau..nak makan teros katernyer...


So here we are..walaupon bedal 3 biji je durian tapi rasa macam sangat kenyang..full perut oi..tapi aunty tu xtau pilih durian sangat kot..sebab beliau salah pilih beliau kasi 1 biji durian free..so total durian weols bedal 4 biji...and it cost 61 hengget..tu campur kos 3 biji kelapa muda..kenyang durian punyer pasal teros skip lunch haha..




Wednesday, August 17, 2016

FOOD POISIONING PULOP DOH


Malam tadi anak nombor 2 muntah2 berlarutan serta cirit birit..tapi boleh lek2 sambung tidor lepas muntah selambak atas katil...huwaaaaa...makanya tetengah pagi buta koje iols mengelap muntah, mengelap badan anak..lepas tu tido2 ayam takut anak muntah lagi..dan muntah lagi sampai lah bangun pagi tak sedar sudah jam 7.30...subuh gajah weols pagi ni wuwuwuwu...satu bilik bau muntah susu...huwaaaaa....mujur ada febreez..eh, teriklan pulok..

Maka iols rasa tak sedap hati nak pergi opis bila tengok anak muntah dan muntah tapi macam tak lepas gitew..macam tercekik pon ado...oh serta cirit birit jugak...dan berangkutlah iols anak beranak ke klinik...


Haih..tade angin tade ribut tetibe boleh kene keracunan makanan pulak..mujurlah bukan di tahap serius..sebab yang bedal banyak is bapak beliau..beliau ni tompang makanan sipi2 je huhuhu...tapi yang bedal banyak tu lek2 je pulak..konpius....balik klinik, ngam timing anak nombor satu balik tadika...lepas ambil abang beliau barulah tenang hati nak singgah pasar sebab dah boleh harap kuncikan dan buka lock kereta..risau nak tinggalkan anak2 dalam kereta woh..nak2 lagi anak baru 2 tahun..hape pon tak boleh..viral dalam fesbuk anak tertinggal dalam kereta takpe lagi..ni kalau ada orang kidnap anak2 ko, tak ker merana nanti..huhuhu...

Doktor sudah pesan kasi makan bubur saja..baiklah...gigih masak bubur ayam walaupon anak tekak teringin nak makan masak lomak cili api hehehe...tapi tadelah gigih pon sebab tema lunch dan dinner iols is bubur dan sop ayam sahaja....hahahaha..kosser pulak nak masak banyak2 jenis kan..somi pon kita suruh dinner bubur ayam je nanti...daaaa..

Monday, August 15, 2016

RUTIN BARU


Aktiviti hujung minggu sekarang sangat pack. Itu pon mujur ada gap masa antara kelas..mengah lah jugak nak kene turun naik tangga rumah..

Apipdoli dah start kelas agama beliau awal 6 bulan..sepatutnya beliau mula kelas bila masuk darjah 1..tapi weols awalkan sikit..boleh belajar pelan2..lagipon apipdoli sangat banyak masa free..sekarang duduk taska..balik tadika beliau dah rehat walaupon kat taska pon ada aktiviti tapi ringan2 punya aktiviti..weekdays apipdoli sekadar di tadika dan taska sahaja....untuk kelas agama, beliau perlu datang on weekend untuk belajar...nampak macam kesiannya alahai tetiap hari kene pergi kelas..tapi anak2 iols ni terlebih tenaga..jadi weols salurkan tenaga derang ke tempat yang betul daripada asek tengok kartun je kan.. ilmu agama pon penting jugak..nak sendri ajar takut salah info hihi..sesat pulak kang..lagi satunya pulak sebab makbapak tidak memiliki tahap kesabaran yang tinggi...takpe, kita pas kat orang yang lebih arif ilmu agamanya..


Habis kelas agama, pukul 4 petang kene attend kelas renang pulak..cuma hari ahad je lah yang boleh rehat sebab kelas agama di waktu pagi sahaja..padat tak padatlah jadual anak iols..tunggu apipdoli dah mahir berenang boleh stop kelas dan masukkan anak nombor 2 pulak..kalau boleh nak masukkan apip macam2 kelas supaya dia boleh belajar banyak perkara. Tapi rasanya cukuplah setakat ini dulu..pening pulak kepala anak iols nanti...biar apipdoli belajar satu2..Sekarang ni zaman serba mencabar. At least iols nak apipdoli ada ilmu daripada zero knowledge..supaya dia takkan rasa loser dengan rakan sebaya..

Sebelum ni apipdoli macam bermasalah dengan kawan2 kat kelas agama..mungkin beliau susah nak sesuaikan diri... homework buat ala kadar, hafazan buat gitew2 je, dalam kelas tak bercakap lansung, duduk sorang2, takde interaksi dengan pengajar, asek mengelamun...haih.....lepas weols dah ekplen dengan ustazah kasi ustazah nampak situasi dan perangai apip, ada sesi heart to heart talk, barulah nampak perubahan pada apip..sekarang sangat lega bila apip dah ok boleh bergaul dengan kawan2..dah boleh sembang2 dengan ustaz ustazah..iols nak anak iols hepi datang kelas..barulah ilmu senang masuk...after all,apip pon baru 6 tahun..semua masih dalam proses belajar..

So hari ahad iols hantar apip sesambil tu nak buat sport check samada apip betul2 dah ok ke tidok kat kelas agama..makanya bertanggalah iols di kelas agama sampai waktu rehat..seronok tengok dia boleh get along dengan kawan2..makan sama2..makan pulak roti hotdog..kalau kat rumah demand lah sangat..habis waktu rehat, anak masuk kelas balik makanya iols pon bertukar port lepak di ampang point..yahooooo..lama tak masuk ampang point oi...dulu tak best..sekarang pon tak best..huwaaaaaaa..boring...dari dulu hingga kini begitulah juga keadaannya..cuma adalah kedai2 makan yang baru..tapi takkan nak masuk..jam baru pukul 10 hoi...


nasib baik ada eskrim sangkaya..first time try..hahahaha...walaupon tak kalerful macam eskrim baskin robin, walaupon topping tak banyak dan pelbagai macam tuti frutti tapi sedap lah jugak..boleh diterima anak tekak..rasa dia tak manis sangat..manis lelemak jer..macam ala2 coconut shake ler jugok..oleh kerana ini pertama kali yer, iols cedok sumer toping hahaha.meriah eskrim iols...3 scoop 7.50 sen..


Ini kenduri durian di rumah emak..seronok makan durian ramai2 walaupon durian kampung je pon bukan durian ada gred tapi rasa dia ya ampun sedapnyer....tenkiu emak belanja durian untuk anak2 walaupon anak2 dah tua2 boleh beli durian sendri tapi emak tetap belanja anak2 hehe..

Minggu depan iols akan bersiaran dari kelantan....hahahaha..


Wednesday, August 3, 2016

ISU JIRAN DAN PARKING TAKKAN PERNAH SELESAI


Sakit jiwa bila ada jiran yang berperangai macam musibat sangat..walaupon cuma seketul dua tapi yang seketul dua tu lah memeningkan kepala hotak..sama je walau ko duduk rumah teres atau flat..

Flat rumah iols sekarang masalah parking..itu hari rasa macam dah secure sikit parking sebab jmb dah upah tukang jaga parking..elok2 je orang tu jaga parking dendiam kat depan tu selama sebulan tup2 pagar besi depan kene patah..eh bukan pagar depan je..pagar setiap pintu masuk..amukan dari penduduk yang tak puas hati sebab sedara mara derang yang datang kene caj parking..sampai buat report polis ko..adoilah..macamlah sedara ko datang rumah ko setiap hari..tapi tak taulah kalau sedara ko tade koje asek datang rumah ko je..huhu..

Maka kembalilah kami berebut parking dengan staf hospital..ini tidak adil. Iols bayar maintenance kot...parking free ni memang lah laju je orang tuju..mungkin doktor n nurse atau staf hospital yang bijak pandai tak reti baca signboard depan tu kot bahawasanya parking adalah untuk penduduk flat sahaja..ini memang mendatangkan amarah okeh terpaksa berebut parking pulak pagi2 lepas hantar anak2 ke taska..

Susah bila hidup dikalangan penduduk yang mentaliti rendah dan tak paham bahawa ko tak perlu jadi pandai dan IQ ribu riban kot untuk jadi seorang yang memahami dan fikir keadaan orang lain jugak..ko pikir pasal sedara ko je yang datang pastu kene caj..habis kitorang yang lain2 rebut parking ni cemaner plak..herghhhh...

Tu tak masuk masalah di lorong rumah emak iols..setelah bertahun memendam perasaan sakit mata akibat tengok kereta tersadai tak bergerak depan rumah..dari abah iols masih hidup sampailah dah arwah dah beliau, kereta itu tanpa rasa bersalah masih memarkingkan diri beliau disitu..kereta dah buruk tahap boleh lupus jadi besi buruk pon ko nak simpan2..tapi ko tak longgok depan rumah ko..ko pi longgok depan rumah orang..ko ingat tak semak?

Bila dah repot kat owner dibuat dek, diberitahu pada bapak owner pon banyak betul alasannya..kereta roadtax dah mati la..tayar tade angin lah..tuan kereta tade lah..omg amarah okeh..last solution iols teros buat report sama mpaj..kol bertalu2 tade berangkat..ape ntah fungsi telepon mpaj..lalu buat report secara online..dah macam karangan sikit punya panjang aduan iols. Katernyer akan respon dalam 3 hari bekerja..teros hati berbunga dan hilang amarah..selepas 3 hari elok je tersadai kereta tu depan rumah emak lagi..hangen ok dengan mpaj..iols folo up by koling lah pulak..pon susahnya ya ampun nak tembus line..dan akhirnya usaha iols berbaloi..dapat cakap dengan officer tapi bukan bahagian aduan..derang passing2..takpe..iols tak nak marah2..iols tinggalkan pesanan if xde respon iols akan email direct to mpaj..kalau ikut email lepas iols buat aduan online, aduan akan di cc kan kepada Adun jugak..susah2 sangat kita email je lah direct to adun yer dok..

Mujur senin iols coti..elok2 iols kat rumah emak, mpaj kol tanyer aduan..rupanya dah ada officer mpaj atas motor depan rumah emak..huhuhu..lepas kene interbiu bagai, tros dia keluarkan sticker dan notis pemberitahuan tarik kereta untuk dilekatkan pada kereta buruk itu..katernyer dalam 3 hari bekerja derang akan datang tarik if owner still tak alihkan..oklah ..kita tengok pandai tak tuan punyer kereta alihkan kereta buruk dia tuh..tapi by selasa iols diberitahu kereta buruk dah takde..haih..kelegaan disitu..kalau abah masih ada mesti dia gembira hahahahaha...sebab dia lah yang paling anti dengan kereta tu huhu...boleh pon gerak kereta tu..ingatkan kebal sangat..nak kene ber report bagai baru ko reti nak ikut arahan..letih tau jiran cenggini..

Tenkiu mpaj...tenkiu sebab respon atas aduan iols walaupon separa lambat..kalau tak mesti mata iols sakit lagi tengok kelibat kereta itu..paling menyakitkan hati bila tengok kelibat owner yang boleh buat bodo macam takde ape2..sekarang iols gembira sangat..setel masalah emak iols.. masalah yang tak setel lagi is masalah parking rumah flat iols..sebok setelkan masalah orang masalah sendri pon tak selesai2 lagi..


Tuesday, August 2, 2016

PENGESAHAN PENDAFTARAN DARJAH 1 / 2017 UNTUK APIPDOLI


Lagi kurang lebih 4 bulan apipdoli nak masuk darjah 1. Cepatnya waktu berlalu..bujang dah anak iols..start akhir tahun ni dah kene beli baju sekolah untuk apip..baju melayu dan sampin jugak..walaupon beliau tak pergi sekolah agama di waktu petang, iols nak biasakan apipdoli pakai baju melayu di hari jemaat. Nampak gaya macam beliau sangat liat nak pakai baju melayu..sama macam bapak beliau..hewhew..songkok pon takmo pakai..jenuh pujuk masa nak tangkap gambar raya...mujur songkok murah je iols beli..apedaaa..pakai baju melayu mestilah one suit siap sampin songkok bagai..barulah gojes..itu pon susah..somi iols the first and the last pakai all together so called baju melayu masa nikah..7 tahun lepas...huhu..itu pon songkok dan sampin pon pinjaman juga..selama 7 tahun kawen, baju melayu beliau 2 pasang sahaja..itu pon baju melayu waktu nikah dan waktu bertandang..tahun lepas buat baju sahaja..seluar tade..konsep dia adalah jimat...oh tapi konsep jimat itu cuma boleh apply pada beliau sahaja..sekian.

Semalam iols mencutikan diri..untuk buat pengesahan pendaftaran kemasukan darjah 1..seblom ni ada masalah tang pengesahan online pasal iols register anak masa tahun 2015..tahun 2016 derang tukar pulak sistem..jadinya sistem tak boleh detect id anak..koling pihak sekolah derang suh buat pengesahan manual.. kerja iols dah setel..sebab pihak sekolah dah tolong buatkan pengesahan online untuk apipdoli..cuma iols datang sekolah semalam untuk sahkan pendaftaran dan ambik nama kelas apipdoli..bulan 11 nanti akan ada exam untuk penempatan kelas yang sebenar..haih..dasyat bebudak sekarang..sampai kene exam nak cop kelas..iols dolu2 sape daftar cepat dapatlah kelas depan2..lambat kalu dapat la ko kelas belakang2...menetaplah ko di kelas yang sama sampai darjah 3..result exam darjah 3 tu barulah berubah kelas iols...tadenyer nak daftar2 online bagai ni..mak iols pon tade nak kene berkali2 datang sekolah..lek2 je beliau uruskan kemasukan anak2 yang seramai 7 orang tu alone..

Sekarang ni menunggu bulan 11 lah weols..iols dah infom apipdoli awal2 akan ada exam bulan 11..tapi being budak2, apa dia kesah?...lantoklah..jawab je lah kan..hati mak2 ni gelabah dia lain macam..macamkan exam besor hihihi...moga2 iols tak jadi mak2 macam ittew..sila pasakkan dalam otak 'anak haku baru naik darjah 1..sila jangan hover sangat'...

Daaa..

Friday, July 29, 2016

FAMILI POTRET FOR RAYA DAH SIAP


Akhirnya potret raya iols dan famili dah siap..vavava...lawa pulak tuh..berbaloi dan sangat puas hati..kos untuk bergambar dan siap sekali frame around 190 hengget..bukan senang tau nak seret satu famili ni bergambar..nak2 waktu raya..pagi2 raya sebelom terjah rumah emak, cepat2 paksa somi pergi kedai gambar dulu..nak pujuk anak2 bergambar pon boleh menaikkan darah weh..jadi bila dapat tengok hasil gambar...oh...sungguh puas hati..


Ekceli gambar dah siap lama..dalam masa seploh hari bekerja selepas ambil gambar..tauke tangkap banyak2 dan suruh pilih the best picture..of kos lah iols bias kepada diri sendri..haruslah cek samada diri sendri lawa atau tidak dahulu..yang lain2 iols tak fedulik..seluar senget ke, sampin tak betul ker..i just dont care hahahaha..walaupon postur iols berdiri macam ala2 menyanyi nasyid tetaplah iols konfiden hahahah...

Mujur kedai cina ni ada standby songkok..kalau tak, memang togel kepala laki iols..sendri pon tak pernah beli songkok huhu..anak2 punya songkok pon last minit cari..nasib baik jumpe saiz kepala..9 hengget je pulak tuh...haih, pinjam pon pinjamlah kan..dunia pon pinjaman juga...#tetibe..tenkiu tauke..u save my famili potret hehe...

Tunggu anak2 dah besor lagi 5 tahun iols nak heret derang tangkap gambar kat studio pulak..nak yang background kaler putih. Yang boleh tangkap macam2 style..free style boleh..serius style boleh...siap ada props sekali boleh masuk...wow!

Selamat mengetuk dinding dan gantung gambar raya korang...




Thursday, July 28, 2016

PERTAMA KALI TERJEBAK DENGAN RUMAH LELONG


Sebolehnya rumah impian iols ialah rumah baru siap beli dari developer..rumah yang suci murni tanpa history dari owner lama. Rumah landed yang cantek dan lawa boleh teros cuci kaki bila masuk tanpa perlu major renovation. Rumah dimana iols lah pemilik pertama..wow memang hebat..tapi tu lah..tingginya angan2..nasib baik percuma. Kalau tengok harga rumah sekitar 5 tahun dari belakang ke depan makin mencanak2 naik. Sakit jantung temgok harga rumah makin tinggi. Tak nampak pon macam gaya nak turun. Memang takde kawalan lansung dari gomen. Harga rumah memang akan naik bila pihak yang banyak duit belinrumah bukan untuk duduk tapi untuk main dan naikkan harga..

Disebabkan umor weols lakibini pon makin naik hehe weols sedar makin sikit limit unuk dapatkan loan 100%. Uols yang masih muda ni if ada duit lebih sikit silalah beli rumah dikala komitmen tengah tak banyak ni.. kumpul duit gila2 untuk buat down payment 10% dan duit back up untuk segala maknek fee yang akan pihak lawyer caj nanti. Rakyat marhaen macam kita2 ni memang takkan punya duit betul2 cukup untuk beli rumah. Memang forever duit takkan cukup..lebih2 lagi dengan komitmen bulanan rumah dan anak2..

So untuk beli rumah landed dikawasan panas secara subsale, harga rumah yang diletak oleh owner sekitar 300k above. Nak nego memang takkan dapat kurang banyak. Tetambah kalau owner bukan dalam keadaan terdesak nak pakai duit..nak cari owner yang ttibe nak migrate pindah luar negara pon satu dalam seribu..jadi apakah solutionnya?beli secara bidaan di pusat lelong..kalau untung dan memang rezeki ko, ko akan menang tanpa bertanding jika ko the only one yang register..tak perlu nak bid2 lagi..memang dapat harga reserved price teros la weh..

Iols pon tak sangka akan terjebak dengan hartanah lelong. Memang iols tak berminat..sebab rumah is buruk haha..tapi landed..dekat sangat dengan rumah emak..dalam kawasan yang somi nak..semua tempat yang ko nak pergi memang within reach je kot. Semuanya ada dalam satu tempat. Dan paling utama sebab harga rumah below market price..hewhew..rumah lelong memang berisiko..its either rumah tu dalam keadaan baik atau macam kapal karam..ikut nasib ko..dan ko kene tanggung banyak expenses tertunggak oleh owner lama..sobsss..kalau banyak duit lain cerita yer..ni duit back up pon ala2 cukup makan...berbekalkan semangat yang dah tak berapa semangat nak naik tangga rumah tingkat tiga dikala membeli barang dapor sambil dukung anak2 kalau anak tetibe tidor takmo celik mata maka weols terpaksalah mengjoinkan diri dengan rumah landed lelong yang tak berapa nak idaman sangat ni..buruk pon buruklah..ada duit lebih esok boleh renovate hehe..

Iols tak pergi pon tengok acara lelong..somi je pergi sorang2..iols kasi moral sapot dari kejauhan sahaja hihi..dan finally result yang ditunggu tunggu...cewahhhh....

........somi kalah tanpa bertanding HAHAHAHA....erm boleh suruh mawi n samsul buat lagu baru nih..hebat sangat nih..orang lain menang tanpa bertanding..kite pulak terbalik kes..gara2 eksaited sangat kot nak masuk first auction..boleh pulak salah isu bankers cheque amount..kat kaunter register pon dah kene reject hahaha..adoilah..memang sohih belum sampai masanya lagi nak beli landed house..Allah tau kemampuan kita..kene bersangka baik..moga2 Allah kasi rezeki rumah yang lebih baik dari yang ni..amin..or mebi DIA nak kasi kita joli2 dulu, holiday spend masa dengan anak2, belanja makbapak supaya bila dah ada rumah which is satu komitmen hutang yang besar, kita takkan menyesal di kemudian hari..

Yang pastinya melalui pengalaman pertama ni weols belajar banyak perkara dan rules tentang rumah lelong...seblom ni malas nak ambil tau..huhu..tak perlu nak deal2 dengan ejen dan ulat2..ko sendri pon boleh buat semua tuh..dah tau nak isu bankers cheque HAHAHA..ini memang lawak..bertahun2 koje dengan bank tapi tak tau isu bankers cheque..apakah??

Ok..dah..rumah tu pon dah jatuh ke tangan orang lain. Sekali dia bid naik teros 30k..ishishish..mahalnya..tak pastilah samada owner baru nak beli untuk dijual atau beli untuk duduk disitu..yang pastinya kalau dia beli untuk menetap disitu makanya dialah jiran baru emak iols hahahahaha..

Daaa..




Wednesday, July 27, 2016

KELAS RENANG APIPDOLI DI DSA KG PANDAN


Apipdoli dah join kelas renang yang baru..new place and management..kelas di advanved aquatics dah tukar tempat ke area ukm bangi...seblom ni di marina putrajaya which is still acceptable lah untuk weols yang duduk di ampang ni...tapi bila dah bertukar jauhnyer lahai..kelas pagi pulak tu..bercinta nak pergi..jadi weols decide untuk tukar tempat belajar..lebih dekat dengan rumah dan jadual renang sebelah petang..lama jugak berada dalam waiting list sebab full..almost 3 month..tetibe last week dapat kol dari pihak DSA ada tempat kosong untuk apip..vavavava...moh ler kiter..teros registerkan beliau...iols takde pon pasang impian untuk jadikan apip perenang negara pon..cukup sekadar pandai berenang..dah pandai sok, sila berhenti..kasi laluan pada adik2 yang lain, eh...masuk dua2 kepala sekaligus tak bernafas pulak weols dengan monthly expenses yang lain ni weh..kalau boleh nak kasi anak2 macam2 kelas tapi semua itu memerlukan DUIT..

Ok..kelas di DSA ni murah sikit dari AA..registration 50 hengget dan monthly payment cuma 130 hengget untuk 4 kelas..tapi rules DSA agak strict..kalau dulu di AA ko boleh la nak monteng2..tapi kali ni if ko monteng lebih 3 kali tanpa alasan kukuh derang teros terminate je ko..kalu sakit mesti provide MC untuk membolehkan kelas di ganti..jadi haruslah berpikir2 jugak seblom ponteng hahaha.. kalau kene terminate rugi wooo..kedatangan  pon ko kene scan sendri..amboi..kat DSA most student adalah chinese..coach pon chinese..satu kelas sampai 2 orang jurulatihnyer..sorang tukang ngajor sorang tukang tengok progress..harap2 bila pakai 2 jurulatih ni cepatlah hendaknya apipdoli dapat ilmu renang beliau..

First day class apipdoli nampak macam tak kekok lah pasal beliau dah ada basic renang..takdelah manjang kene selam kepala dan buat bubble heheh..tapi gaya berenang ya ampun kerasnya haih..dah macam belajar silat pulak iols tengok..berenang gaya cakar rimau kot huahuahua...sekarang apipdoli masih dalam stage junior swimmer..


Walaupon iols mengamalkan konsep paksaan untuk setiap pembelajaran anak2 tapi tetaplah kene tanyer anak2 samada derang suka dengan kelas tersebut..tadelah main taram..mula2 memang kita paksa untuk cuba..then if dah cuba tapi still tak boleh terima dan tak minat, baiklah ko berhenti seblom banyak duit dileburkan huhuhu..so far apip suka dengan kelas beliau..walaupon nampak macam non stop beliau belajar dari senin sampai ahad tapi banyak lagi masa free beliau huahuahua.. disebabkan coach apipdoli is chinese, bahasa perantaraan adalah english hihihi..harap beliau tak cepat panik..pepandailah dikau..guna bahasa isyarat pon boleh hahahahaha...


Kelas  yang baru ni nampaklah macam ala2 professional siket. Ada tukang tengok dari dekat..ada tukang monitor dari kejauhan progress setiap student. Ada banyak program dan stage yang derang offer disini..rasa macam konfiden lah sikit bila tengok proses pembelajaran macam exactly kelas renang hihi..walaupon it takes only 50 minit je belajar..apipdoli pon dah kurang gigil..hahaha..

Semoga apipdoli terus dan terus sukses in future inshaallah....




Thursday, July 21, 2016

CHURROS PULAK DAH


Ya..bawah opis iols sekarang memang meriah dengan food truck..selagi dbkl tak buat kaco selagi itulah peniaga2 ni meniaga ibarat pasar malam dah..happening..senang pada weols yang menapau cari makan..jalan kaki lintas jalan je tros eh dah sampai dah..gittew...tapi keburukannya pulak mereka2 ini menghalang jalan dan laluan jadi kecik..dah sumer pon pakat park kereta tetepi jalan kan...

So hari ni bertambah satu lagi food truck baru....yang menjual...churrossss..vavavava...lalu iols tergoda..dan terbeli...7 hengget uolsss..ada 5 ketul churros yang gemoks dan montel..bila tengok fizikal churros teros rasa ok terubat hati walau ia mahal..dipping sos pon singgit derang caj..oh, total 7 hengget tu termasuk dipping sos lah yer..

Baguslah orang2 muda sekarang ni..sumer pakat meniaga..nak buat bisnes gini kene rajin...tak rajin kalu duit tak masuk...


Ermmmm dapp..makan panas2 setapppp oooo...