IKLAN..

Friday, May 31, 2013

PRESENTING THE NEW MEMBER..



Clap...Clap...Clap....

Bilangan anak buah sudah  bertambah...yeayyyyyy......





Auwww...cutenyerrrrr..putih gebuuuuunyerrr..comelnyerrrrr....suke2!..sebijik muke ko jemah oii!..harap2 volume sore tak tinggi hikhikhik..

Nampak macam beso jer kan....sengsara tak kene vacummm??...ouchhhh!..i is ngeri....

Nama kasi update later...


Congratulations ayu & bani....

Update :-


Ok..nak hapdet nama baby lewwww...presenting...'NUR AISYA SOFEA BT MOHD SYABANI'   ...ewahhhh kemain mak ko..nama novelissss gitu....kehkehkeh...yang bermaksud???Ntah..tak sempat nak interbiu lebih lanjut...peningkan pikir nama anak ni...masa tak kuar dari dalam perut, orang dok sebok tanyer biler nak kuar..udah kuar..tanyer pulak nama anak..udah diberitahu...ishhhh nak tahu pulak maksud nama anak...huhuhu..jenuhhhh nak layannnn..hahaha...berat 3.55 kg..macam tak cayer jer kan?tapi cayerlah jugak sebab hasil2 Tony Roma, Nandos, KFC, McD, TGI Friday...kenyang!...

Tuesday, May 28, 2013

BELATED BIRTHDAY GIFT!


Yuppp yup..yuppppp....dah lame plan nak beli tapi aseklah tak berkesempatan...minggu lepas apip lancarkan perang psikologi ke atas makbapaknyer dengan cara tenung gambar beskal sepanjang perjalanan dari Gambang ke Terengganu...terkedip2 biji mata tenung gambor beskal tanpa bersuara....iskiskisk...


Bukan makbapak taknak beli tapi aseklah postpone last2 bodek Tok Abah...muahahha..Berjaya!!...dapat duit, on da spot beli takde tangguh2 hihihi...tenkiu tok abah..tenkiu soo much!



ON OUR WAY BACK HOME!


Korangggg...kejap je masa berlalu...tak puas balik kejap2 nih kan..banyakkkk lagi tempat tak sempat nak g shopping...ke wakaf che yeh pon jalan laju2 je.tak sempat nak belek2 tenung2 barang yang berkenan lama2...tak beshhh...sebelom pulang, harus singgah di Salamku...tu pon soping laju2 jugak..benci...


Ok..kitorang singgah di RnR Gua Musang yang baru itu...punyerlahhhh ramai manusia di situ....bukan manusia saje..lalatt pon very the banyakssss..makan pon sangatlah tak selesa sebab lalat hurung...kedai makanan yang di provide disitu adalah best tak macam RnR Gua Musang yang lama..kat RnR baru ni macam2 selection makanan dan sedap2 gitu tapi sayangnya lalattt banyakkksss...tak suke!

Aku order makanan di Mudzafar Fried Chicken ( MFC )..ala2 KFC gitu...tapi hok ni semua pon dia jual dari pizza-nasi ayam-nasi beriani-ayam goreng-kentang goreng-burger-nuget..haishh..semua yang segera ade lah tapi kaunter ade 2, yang bukak 1 je..yang koje 3 orang, yang beratur untuk membeli punyerlah ramai...



Traffic adalah sangat teruk on our back home kali nih...tapi bila dah lepas dah nak sampai tol gombak..kira2 lagi 56 km ke kl, tetibe jalan clearrrrrr....tak tahu mengapakah berlakunya jem itu...i is bengang sungguh!...12 jam atas kete okeh..kebas bontot....



MAKAN NASI ULAM!


Another makan2 di sana with Family In Law...kali ni di Nasi Ulam Cikgu...wootwoot....tak sempat nak snap pics sebelum...dah abes makan kekenyangan barulah hegeh2 ambik gambar..oh, makan kat sini takde lauk pauk yang besh2...watak utama adalah ulam2 dan segala sambal belacan, budu, tempoyak...walaupon begitu saje menu2 nya tapi ya hampunnnn punyerlah ramai yang makan kat sini okeh...



The lauks yang kitorang amik that day budu - tempoyak-pelbagai jenis ulam-ayam goreng-cencaru bakar-keli goreng-ikan kembong rebus kot - gulai lemak sayur untuk kuah..kang takde kuah, tercekik plak together with sirap selasih se-jug dan bandung se-jug...

Total kene tiaw that day untuk se famili makan cuma 55 hengget je korang....rasa macam murah pulak tapi oklah kot dengan menu2 yang diambil...

Apepon..makan kat sini memang happening taw!

SYAM RESTORAN KOTA BHARU KELANTAN!


Ok..aktiviti makan yang seterusnya di sini....ngehngeh...!..my fist time makan sini dan many2 time for PIL and family...so yeah..here we go...

 

tempat kebiasaannya memang kene book sebab penuh manjangg...makanan pon terus kasi order so sampai nanti dah siap terus boleh ngappp...restoren nih dari luor nampak macam kecit je tapi masuk dalam bapak luas..boleh  main kejar2 dalam tuh..


the lauks are puyuh goreng - ayam lemon - siakap kukus nyoya ( sedap gilak! ) - daging masak merah - kangkung goreng belacan -tomyam putih -  udang goreng butter - telor bungkus...


 kenyang wohhhhh...apip jer the only person yang tak makan..kenyang dengan ipad..bagus!


Overall memang ohsem sangat makan kat sini cuma kalau panas2 lagi bertambah ohsem...tapi lenkali takyah lah order puyuh..macam makan tulang..isi takdak..haihalahaihhh...total kene tiaw dengan menu yang banyaks cuma 223 hengget..murah la tuh...korang...ape lagi??

PULANG KE KAMPUNG !


Check out  dari hotel pukul 11....terus shoot ke kelantan ikut jalan pantai...tenang je dapat tengok pantai kannnnn....sampai area kelulut pukul 3 petang nak makan seafood tapi kedai pon tak bukak lagi...damn!


maka, makan sata dan otak2 aje lah..seb baik sedap hoh!..then singgah pasir putih makan rojak mee dan colek ayam...mak dah kelaparan..so no pics..hihi..


masa lapang di kampung dipenuhi dengan aktiviti membawa anak ke Taman Tunku Anis - kasi rusa makan roti....


dan mandi kolam.....dah lama tak pekena sate ikan...sedapnyer...teringat zaman sekolah rendah dolu2...


WILD WILD WESTERN FOOD TANJUNG LUMPUR KUANTAN!


Kami dinner kat luar dari hotel..oh, hotel akan bukak cafe untuk dinner kalau jumlah tetamu sekian2 (*read : ramai*) orang..kalau dua tiga ketol je yang datang, memang derang tak bukak cafe..maka sila dinner kat luar...jangan risau..restoren melambak kat luor...pilih je..

Tapi tapi tapi...

Nak nanges duluuu..wooo..wooo..sob..sob...gigih tau sampai ke Tanjung lumpur nak cari Restoren Ana Ikan Bakar Petai, last2 tutup....jauh2 datang sekali tutuppppp WHAatttt???...waaaaaaa...so, ambillah pilihan yang ada di sekitarnya..

 

 maka kesini lah kami..sebab kedai ni nampak macam meriah dengan lampu2 gitu..


menu air adalah kelapa laut susu - fresh orange blended dan air laici


menu lauks adalah pari bakar petai - tomyam campur - siakap stim limau - ketam telor  masin - kailan ikan masin - sotong goreng tepung...


oh, dan mee sup untuk apip...apedaaaa..datang jauh2 makan mee sup..hoh!

Walaupon pulang dalam kehampaan tapi tetaplah kekenyangan....makanan pon sedap je takdelah ala2 kempunan telor tembakol tak dapat kat Ana Petai..takpe2..aku ambush kat bangi aje nanti..huhu..


BUKIT GAMBANG RESORT CITY!


Ehem.....lama  tak update belog...tuan tanah pergi bercuti...ke sinunnnn...


Hello Gambang !Pintu gerbang hebatttt dah macam kat disneyland gitu..

 

It's Studio Suite - bolehlahhhh tido semalam...huhu..

 

derang kasi bilik ujonggggg...konon suruh menikmati keindahan kaki bukit di waktu pagi dan petang...maka takde makne nak menebeng menghirup udara malam di balkoni yerrr...takut nampak ape2 yang tak diundang...i is serammm...golappp!


jarak hotel dan water park tak jauh dan kene mendaki bukit gitu..tapi kemudahan tram disediakan so jomlah naik tram..tambang 2 hengget pergi balik...

 

kitorang datang weekdays..tak ramai pon orang mandi manda...bolehlah ulang alik naik slide tanpa perlu take turn..syiokkk wohh...kat sini semua bayaran untuk makanan, pelampung, loker kene bayor pakai tag yang kita top up awal2 masa kat kaunter..cashless gitu...top up RM50 je pon dah cukup...tapi tak best lerr...untuk budak2, bestler kot...takde kolam yang dalam2 sangat...i prefer gold coast morib lagikkk..

Oh yer,lupe nak habaq mai..kat block N ( aku dudok block S ) ade Amusement Park..ala2 fun fair gitu..sekali masuk 20 hengget pastu sila main sampai lebam...kitorang tak pergi pong..pegi makan lagi bagus!.

 

mandi manda yang tak lama pon..sebab tak berapa besh..hihi..lama lagi meronda dalam kedai souvinier kot...macam biasa, FM satu kasi bungkusss...


breakpast sebelom check out..makanan quite gud...sedap pon sedapppp..roti jala kuah kari melelehhhhh....potato cheese pon sedappp meletopppp...menu len..so-so je..janji kenyang yer..huiyohhhh apip nek harley daaa...haha


Ini ler paras rupa carribean bay...yang ni hok 3 bintang..nak up lagi ada kat sebelah, 4 bintang Arabian Bay...tak kisahlah dudok mana2 pon janji takde hantu kaco..muahaha...



BURGER KING'S NO MORE!


Tak best!...hahaha....statement berani mati yang jujur dan ikhlas dari sayerrr...



tapau burger whooper dan burger chicken grilled....sedehhh je rupa paras burger itu...




Burger King's dengan slogan yang tak serupa bikin ' JUST THE WAY YOU LIKE THEM'..hewhew


kentang je yang okeh...servis pon sangat bad..very the selooowwwww....lenguh kaki berdiri kat kaunter tunggu setel order..huh!


dan yang paling sedeh.....apip menikmati ayam goreng yang keras kejung dengan wajah pura2 ceria...no more Burger King's!

Monday, May 20, 2013

KG. SESAPAN HEH!




My turn!dah tak tau nak citer ape…dah kater memang rutin mingguan siblings berulang alik kesini...dah terror nak bajet mase...datang pon dah tak awal2 kuar rumah lepas zohor...kali ni lepas asar terusss hehehe..2 jam saje masa menunggu...hohoh...takdelah panas hati sangat kan....datang sini memang satu tujuan…mengurut for abah..hope he’s getting better..sihat hendaknyer..dah makin kuruih!


Tuesday, May 14, 2013

MOTHER'S DAY TRIBUTE @ CAFE 5 PEARL INTERNATIONAL HOTEL


Tak pernah pon sambut hari ibuk untuk diri sendri nih selama 3 tahun jadik ibuk..besday sendri pon tak selebrate tau...tetibe je laki mak feeling2 romantik nak banjer lunch kat sini sempena hari ibuk....tapi tapi tapi...mak jugak yang kene booking sendri...takde surprise2 nyerrr T_______T..

Ok..dah ade orang nak banjer, grab it aje....sebelum kawen ade jugak sambut hari ibuk untuk omak den aje..tu pon beli kek, tiup lilin...makannnn..paling cokia pon, belikan sumting yang omak suker..henbeggggg...like mother like dotter..haha..eh, ade gak the paling2 cokia kuasa dua, wish aje..bajet tak cukup..muahaha....ape pon semenjak dah pegang title ‘mak’ nih, semakin memahami apa yang mak rasa...ewahhhhh!..naluri keibuan gitu....

Oh, beli voucher mother’s day ni kat groupon so harga dapat diskaun 50%... dan siap ada cabutan bertuah lagi..me not lucky that day..sob sob

Lunch as usual macam hotel2 lain, makanan dihidang secara berjemaah.....it’s buffet.............aku suke buffet...rambang mata..semua nampak sedapppp..semua pon nak cuba tapi apakan daya, perut dah sendat........next time kot korang nak g makan sini for fathers day celebration, sila-sila, makanan not bad at all..selection banyakkkkk..antaranya ada kambing panggang, oyster, satay, rojak, pelbagai jenis salad and soup, pavlova, cream puff dan pelbagai jenis dessert dan banyaaaakkk lagi tak sempat nak snap2 sebab sibuk makan..dan yang paling PENTING ianya HALAL!.......dan ada emcee for that day too..tapi aku tak berapa dengar apa yang dia bebel kat pentas..makan lagi sedap!...heheh..





                      laki mak tibai sorang2 oyster nih..mak tak lalu makan mentah noks! 
 




                                     mak sebok posing, anak sebok mencekik..hihi..




Ok..kira puas lah makan that day dari starter-main course -dessert bagai...sampai tak larat nak bangun dah..jalan seret kaki...hehehe..tenkiu yam!lenkali banjer lagi..

Selamat hari ibu kepada diri sendri, mak dan mak mertua serta semuaaaa yang bergelar emaaakkkkk!

HOSPITAL PUTRAJAYA OI!


Phewwwww...inilah keje keluarga aku tetiap tahun...asek ke sepital lah kojenyer termasuklah diri sendiri..hukhuk.....lepas sorang2 kene musibah...dugaan betul...yang paling kesian kat mak aku ler..tukang jaga orang sakit merangkap doctor, misi, amah...hishhhh semua pangkat dia pikul...cuma takde sijil je..

Aku pikir akan ke sepital pabila menerima anak buah baru je nanti, rupanya kene datang lebih awal sebab ada kes excident pulak..not kritikal to the doctor tapi kritikal lah di mata keluarga..makanya rutin cuti adalah berkampung di Putrajaya sebab senang nak shoot ke sepital...waktu melawat orang sakit di hospital putrajaya adalah sangat singkat...

Walaupon sekadar pergi putrajaya dan hospital tapi keletihan adalah dalam kategori melampau...huhuhu...

Monday, May 6, 2013

SPICY SIAM AYAMAS!


Balik dari mengundi adalah kelaparan..hampir 1 jam setengah berdiri dan beratur tunggu turn mengundi..udahler panas terik..kepenatan okeh...kalau dah penat, mood masak sudah kelaut....moh ler kita tapau saje...ngehngeh...


first time mengundi..ngehngeh!..kesian hakak2 yang jaga list nama..mesti berpinar mata cari nama pengundi2...

Hubby request nak makan ayamas..dah lama tak beli Ayamas sejak last beli ngan ayamas *branch Selayang* derang bagi ayam lama..terus boikot ayamas..huhu..tapi semalam pergi, ayam kene tunggu 16 minit baru siap masak...okeh..ini baru best sebab ayam panas2 lagi..




spicy siam best...sekarang dah buat delivery lah...


kasi bungkus sekor..kat umah takdak oven nak panggang2 ayam


packaging dah ohsem...macam pizza..dah tak pakai kotak cokia...hehe..

 

tapau sekor ayam spicy siam, nasi 4 pax and sup, nuget ayamas and cili ayamas...total 49 hengget plus2..sekor ayam pon dah sampai 27.00 hengget..pastu kalau nak tambah nasi 2 hengget setiap 1 pax maka baiklah amik set aje..jimat sket..yang sampai 49 hengget tuh sebab aku sempat shopping sementara tunggu ayam masak..dasarrrr pompuan..shopping dimana2..muahaha..


apip takdak selera makan nasi so dia request  masak mee sup...layannnn kan aje...beli nasi ayam sampai 4 pax...maka, bapaknyer terpaksalah makan sampai 3 pax..tak baik membazir....takpe boroi...boleh laga2 perut..auuwwww!


mama kembang hidung sebab apip mintak tambah mee sup 2 kali...sukerrr sangat...


makan lah nak...

I'm a happy mother...lalala..

Thursday, May 2, 2013

MAKAN-MAKAN DI HAJI SHARIN LOW!


Citer malam selasa selepas balik dari korjer...asalnya mahu makan ni Ana Ikan Bakar Petai, Bangi tuh..tapi ya hampunnnn...ramainyer umat manusia...kereta sampai bersusun kat luar dari hujung sana ke  hujung sinun....tak sanggup wohh..ni pukul bape baru boleh dapat makan kalau gini..


On da way balik dari Ana Ikan Bakar Petai yang tak jadik tuh, nampak ler pulak restoren chinese muslim ni...kaler oren menyerlah gitu...masuk ajelah..oh, Haji Sharin Low pon dah bukak kat area Ampang Water Front tau...!..Order secara tamak tak sedar diri..muahaha..


 Air Laici for apip 4.50-Chinese Tea for me 2.00- Lohan Guo for hubby 2.80-Crab Meat Shark Fin for hubby 25.00


 Butter Sauce Creamy Prawn 25.00-Salted Egg Fried Squid 20.00-Lak Chi Sauce Fried Oyster  20.00 


Ying Yong Kailan 10.00


Kerapu Stim Asam 55.00- the best and recommended..

ni mak letak harga menu untuk panduan kengkorang yang nak pergi makan kat Haji Sharin Low nih..total kene tiaw termasuk harga nasik 3.00 for 2 plate adalah 167.30..quite mahal tapi nasib baik puas hati cuma yang menu oyster tu kitorang imagine oyster yang kat hotel, sekali hidang kupang/kepah..huhu..sedeh weollss, pastuh sotong salted egg pon tepung je tebal-tak sedap....telan ajelah..malas nak komplen2..tapi tapi tapi...Butter Creamy Prawn tuh sedap gilosss..terase2 kat tekak ni....
 


Lepas setel makan kekenyangan, kitorang tapaukan apip satey Willy...puaslah den cari si Willy ni rupenyer ade plak kat area bangi yer..tapi Satey Willy yang ni cawangan dia saje..satey dia memang lembut, kuah pon sedappp...mak tak makan satey malam tu, perot dah macam nak  meletop...makan di pagi esoknyer tapi daging still lembut taw!

ok..Ana Ikan Bakar tu bilerlah nak pergi yer??