IKLAN..

Wednesday, November 27, 2013

CHECK UP BUAT SEKIAN KALINYA!




Macam biasa..rutin bulanan setelah perut memboyot melewati usia 5 bulan....sudah 23 minggu...baby dah makin aktif dalam perut...mama pulak dah makin sendu..semakin letih...semakin semput bila balik koje dan perlu menapak ke rumah yang di tingkat 4 itu...cara berjalan sudah menyamai pengguin..huduh!..tapi masih gagah perkasa bila tiba waktu shopping..uhukuhukhuk!

Rutin bulanan  di hospital...scan dan scan...tak cukup scan biasa itam putih, kasi tambah scan 3D..masih itam putih tapi rupa lebih jelas dan nyata....cek gender baby sekali lagi....masih nampak testis..dah sah lah kot!

Oh, tak lupa juga suntikan manja dari puan duktur...suntikan kancing gigi katernyerrrr...sakit!




Tuesday, November 26, 2013

TOM YAM KUNG LAGI!



Sedapppp!

Tak tau nak taip apa dah...haha..

Eh, itu hari dalam entri Tom Yam Kung yang lepas, iolss cakap restoren ni kat precint 15 kan...rupanya nama tempat itu adalah Precint Diplomatik..eh, ye ker? ingat2 lupa tapi memang ada Diplomatik lah kat blakang nama jalan tuh...

Ah, lantaklah..pepandailah korang cari...ok?



Ari itu telah mengorder Siakap masak Ken Som ( sedap hoiiii !), Baby Kailan Ikan Masin, Tom Yam Pok Tek ( Sedap jugak tapi portion sikit sangat walaupon request untuk sederhana punyer saiz ), Telur Dadar dan Lala masak Cili...


 Anak bujang iolss punyer menu...


 Masing2 rakus makan!


Weehuuuuu...licinnnn okeh...servis sangat cepat..itu yang penting kannnn?..dan sedapppppp!



Friday, November 22, 2013

RANDOM LAH YER!


Tade ape nak toyipppp....takde citer2 hots...cumanya sekarang tengah hot dengan  mega sales dimana jua dan terpaling top haruslah di Sogo yeayyyyy.......


Ini counting 5 month...Alhamdulillah...mabuk2 loya2 dah semakin berkurang....badan dah makin bertenaga..bagus!sangat berguna untuk menyerang sogo di kala sales ini..huahuahua...


Ini Cantonese Yee Mee..tak berapa sedap!Sizzling jugak yang sedappppppppp hoh!


Ini pulak namanya Som Tam..itu kerabu betik muda di kampung baru sangatlah sedappppp  jugak!


Ini pon sedap - nasi kerabu kampung baru, tak kiralah masa pregnant atau selim, tetap menjadi pojaannnn!



Ini iolss yang terdampar keletihan setelah terpaksa turun dari tingkat tujuh sebab ada latihan kebakaran....


Ini abang bomba setelah selesai latihan kebakaran... gigih amik gambo bomba berserta kenderaan-kenderannya nak tunjuk kat anak punyer pasal...


Ini pulak counting nak masuk 6 bulan..kejap jer rasa tapi sangatlah menduga kesabaran semua simptom2 mengandung ini....cemaner nak anak 5 kalau gini!..harapan tinggal harapan je lah kotttt...iolsss tak larat hoiiiiii!

Ok..dah habes..lunch hour mahu serang sogo!!!!!!!!!!

Ariba aribaaaaaaaaaa!

 
 

Monday, November 18, 2013

TINGGAL LAGI 5 PERCENT...PHEWWWWW!


Persediaan barang2 menyambut kelahiran anak kedua adalah sudah 95%...gitu...kemain persediaan macam menyambut anak pertama...eksaited kemain kannn..mestilahhh...9 bulan kot kendong dalam perut...tu tak masuk pakej muntah setiap pagi dan keluar masuk sepital...demi nak menggembirakan hati sendri, wajiblah soping semua barang hahahaha...

Itu hari telah pergi ke Jusco..katernyer Mega Sales dan start tapi ngape kat Jusco macam takde hape2 pong?..Sogo jugaklah yang meriah sepanjang hari..tapi hendak ke sogo adalah hazab...dengan jem dan sesak dengan orang dan kereta adalah sesuatu yang tidak sanggup ditempuh sambil membawa anak...makanya soping di Manjaku jua akhirnya huahuahua....okeylah..one stop centre jugak!

Pergi Jusco dengan niat yang satu, mahu soping car seat...but again...pilihan adalah sangat sedikit dengan aseklah takde stok dan promoter pon takdak yang jaga area car seat...amarah ok!..Kalau dah amarah, haruslah lapar...jomlah pergi makan......

Depa pilih makan di Kenny Rogers Roaster......saattttt indahhhh bersamaaaaaaa...gitu!



Nasi semangkuk kecit + ayam quarter + salad semangkuk besor = makanan yang sesuai untuk orang2 yang tak berapa nak sihat..ngehngehngeh!



Menu lakibini adalah sama..huahuahua...

Apipdoli tak makan..dah kenyang dapat tali pinggang Armour Riders....wuwuwuwuw...


Minuman haruslah kalerful..feeling meriahhhhh!


 Katernyer makan ayam saje tak kenyang..sila tapau donut....



Musim durian kembali....kenduri durian kampung ler kiterrr!

Ini malam kenduri pija yerrrr...bahagia sungguh perut iolsss...!
 
 

Tuesday, November 12, 2013

WARUNG DUSUN - GEAR BOX @ KAJANG!


Iolss konpius semalam iolss makan kat Bangi atau kajang hah?tapi derang dok sebelah2 kan?kat resit bayaran tulisnyer kajang..so, iolss taip kajang lah yer...

Ok..semalam pergi makan area kajang...sebab ngikut laki nak setelkan hal kat UPM....sambil2 tu bolehlah bawak apip jalan2 makan angin walaupon dalam kereta aje...lepas hal setel, terus cari tempat makan...iolss dah kelaparan sungguh nih...tak de survey2 tempat macam sebelumnya...main redah masuk kedai bila tengok kedai macam banyak lampu2 dan meriah semacam gituuuuu...


Makanya ini ler menu dinner iolss semalam - Kangkung Belacan 3.50, Sup Tulang yang memang tulang sungguh 6.00, Telur Dadar untuk apip 1.00, Ikan Siakap Bakar 30.00 dan Sup Gear Box 24.00..tapi Gear Box tak makan situ, yang itu kasi bungkus sebab cara makannya adalah sungguh kurang sopan hahahaha....

Dan gambor Gear Box pon takdak sebab takdan nak hamek tapiiii memang besauuuuu itu Gear Box I tell youuuuu....tak tipuuu tauuuuuu..memang berbalooiiii lah kot 24 hengget tuh...



dak apip yang kalau kat kedai, makan ler pulakkk nasik!



Nampak tak gemerlapan lampu2 itu??


Silau...bercahaya sangattttt...bolehlah kot makan kat sini sebab servis derang cepat..kalau lauk sedap2 tapi servis lambat, boleh mendatangkan amarah okeh...jadi, ape2 pon servis kene cepat...tapi kan kalau servis cepat tapi masakan macam hampeh, amarah jugak kan?hahaha..ape nih...semua pon tak boleh..eh, suka hatilah..customer always right kann...pandai bukan kedai makan, pandai lah korang layan customer hahaha...
 
Ok..sape suke suasana ala2 hutan rimba, bolehlah makan sini...sape ada anak kecit, takyah berangan makan sini, takut anak kene sampuk tak tido malam...korang jugak yang susahhhh!..sape suke sup2, bolehlah datang sini jugak...sebab iolss tengok majoriti yang datang sini sumerr order sup2...iyolah, nama kedai pon Gear Box kann..haruslah order....

Tata....
 


FEELING PENDUDUK PUTRAJAYA!


Gitu tajuknyerrr...hahaha..macam seronok jerrr bermastautin di Putrajaya kan?rasa tenang jer..tak de kereta banyak sangat rushing sane sini....maksud iolss di hari minggu ler...kebanyakan taman2 permainan pon cantek2 laaa...terjaga...takde vandalisme...seronok la lepaskan anak2 main lari2 kejar keliling padangggg..pastu nak mandi pool pon banyak pilihannnn....

Tapi rumah kat Putrajaya mahal2 nak mampos!..iolss tak mampu nak beli...sobb sobbbb!..jadinyer marilah bawak anak tompang bermain di taman putrajaya aje...memalam pulak lepak depan masjid putrajaya...ramai ler jugak warga putrajaya berkelah memalam bawak anak amik angin malam...bestnyerrr......



tapi kalau lepak tetiap malam pon tak boleh...rabak duhet makbapak...20  minit 10  hengget..



Main Giant Buble pulakkkkk.....biorlahhh bapak2 aje yang layan..iolss tak koser dah..letih bawak perut...

Tak lepak lelame sangat...esoknyer nak koje!Cauuuu...

MELAWAT ANAK BUAH!


Tahun ni jew iolss dapat anak buah 3 orang..2 orang dah keluar, 1 on da way...maka bertambahlah jumlah bajet raya untuk tahun hadapan...takpe2..anak iolss pon akan kuar sebelum raya..hahaha...So, memandangkan itu hari masa kenduri akikah baby, iolss berada di sepital, makanya gigihler melawat anak buah baru cuti hari minggu...FIRASH ARSHAD gitu nama dalam novel + tibi mak ko letak kat ko...tetibe terbayang muke firash arshad dalam  tibi...hikhik..okehlah..janji membawa maksud yang baik2..

Tapi takdak gambo anak buah itu... kalu letak gambo orang yang pegang watak Firash Arshad pon boleyyyy kan??hikhikhik....

 
                                            

tapi dengan bini dia lahhhh yer...


Sebelum itu singgah soping di giant sambil menikmati lunch di TCRS...menu macam biasa, ayam stim...sehdaaaaaaaapppppppppnyerrr.......taugeh diaaaaaa!


                           nape togeh korang sedap sangat nihhhhh..





Jom ramei2 nyanyi lagu TCRS....sayaaa sukaaaa saya suka  nasi ayam...saya sukaaaa saya suka nasi ayam!Theeee Chicken Rice Shoppppp...bukan sekadar nasi ayammmmmm....hapal okeh!


Wednesday, November 6, 2013

SEDUT UDARA SEGAR!


Apip selalu request nak pergi Hulu langat...tak tau lah apa yang dia rasa best sangat Hulu langat itu...lalu lakibini telah memakbulkan permintaan apip untuk ke Hulu langat...moh la kiterrrr.....ke sungai congkak!



hari-hari menelaah pon boring kan...hahahaha..


tapi anak iolsss tak teruja langsung tengok sungai....wuwuwuw...dia lagi suker kolam  renang kat pullman itu....makbapak jer yang seksaited tengok air sungaiiii...bestnyerrr sejukkkk tau air sungaiiii...kalau pregnant boleh ker mandi sungai nih weh?? Hari tuh baca paper, ader doktor tuh cakap pompuan pregnant tak boleh mandi jakuzi...sedehhhh..hahaha macamkan kat rumah ade jakuzi....



Tapi salah makbapak jugak sebab tak pernah dedahkan apip dengan air terjun ginih...asek bawak kat pool jer...umor 3 tahun baru nampak air sungai....kesian...



tetibe gambor daging...bukan-bukannn...ini bukan daging yang dipanggang ketika berada di sungai congkak...keberadaan di sungai congkak hanyalah setengah jam sajer...nama tajuk daging itu adalah Chipotle BBQ Lamb Shank @ Moon's Kitchen 31.90...rasa?tak tahu...sedap kot?laki bedal sampai 2 set...iolss?tak mampu nak suap  masuk ke dalam mulut...dah kenyang dengan menu di bawah..itupon tak habes  jugakk!


Daging ini pulak  namanya Lamb Chop ..idokler glemer macam nama diatas...17.90...ini pon dah kenyang sangat okeh..daging adalah sangat juicy...silalah sila...hahaha...babai...tetibe jugak kan....

RESTOREN THAI TOMYAM KUNG @ PRECINT 15 PUTRAJAYA!


Discaj dari sepital, terus gelabah cari kedai makan...dah jemu makan makanan sepital wohhh!..akan tetapi punyerlah jauhhhhh kedai makan itu macamkan kat kampung baru dah pupus kedai makannyer...muahahaha...

Kali nih iolss serang Putrajaya pulak...tajuk kedai adalah seperti diatas...sangatlah recommended pasal sedapppplah sangat....kedai pon selesa dan cantek...toilet adeww..surau pon adewwww...purrrrfecttttttttt gitu!bahahaha...



ni nama restorennyer yer...


Kangkung Crispy - 6.90 dan Set Sambal Belacan bukan free dan kene bayor 3.50 hihihi...


Datang makan kat kedai Tom Yam Kung, haruslah cuba Tom Yam Kung jugakkkk...hmmm...bolehlahh..pekattt! - 15.90


Telor Goreng Kungfu patutnya ada sayur kat tengah2 tapi request takmo sayur special untuk apip ngehngeh 5.90.



apip makan nasi.....suker!


Punca mengapa menu Tom Yam Kung tak berapa lalu kat tekak...sebab ada menu lain yang lebih tertarik menarik...Sotong Bakar 6.00 hengget..


Senang hati tengok anak makan taw!


Siakap Stim Limau 35.90..sedap gilosssss...ikan takde tulangggg...chef buat mejik....huiyooooo!

Overalll iolsss sukerrrr sangat makan sini...sedapppp sangattt..boleh repeat makan lagik hihi...


ADMITTED LAGI WOH!


Halohhh halohhh halohhhh...giniler rutin hidup...kalau tak bercuti di rumah, makanya bercuti di sepital lah jawabnyerrrr ngehngehngeh!

 

tetaplah rasa sakit walaupon ntah ke berapa ratus kali kene cucuk hoh!


Dinner -Lauk2s kat sepital...duduk sepital memang akan senantiasa lapar....


Masih lauk di sepital


kene minum ayor gule...tapi syukurrrrrr takde kencing manes wiuwiuwiu!


 Breakpast - 2 keping  roti adalah tidak cukup okeh...


Breakpast jugak...meehun goreng ayam...bolehlahhhh...


Tak seronot duduk sepital okeh...tak sanggup nak berjauhan dari anak dan suami...auwwww!..hahaha...tapi sebab jadi tak seronok, kat situ siaran tibi centralized okeh..sumer channel ceramah agama gitu...iolsss nak tengok drama kat tibi  tige.....uwaaaaaa!

Percutian ke sepital pakej 3 hari 2 malam....huhhhh..letih!