Masih berbuka di rumah...Cuma
menu je taknak kalah dengan buffet ramadhan..hahaha...post entri iftar pon
terus langkau minggu kedua..ish..ish..ish...Dan aku masih gagal melaksanakan
solat terawih...rasa macam tak cukup masa...ceit..!Alasan...ke sogo
boley????hihihi....tapi memang pon...disebabkan aktiviti disiang hari nilah
menyebabkan aku kepenatan di malam hari...Alasan lagi kan???hahaha...
Minggu depan kot...aku cube!dapat
sehari pon jadiler....
Okeh..berbalik kepada tajuk asal
entri...cerita tentang menu ramadhan...ingatkan boleh cipta rekod takmo ke
bazarr tahun nih....tapi ‘Ter’pergi juga...walaupon banyak makanan dijual, tapi
rasa macam tak berapa nak tertarik...takmo kene tipu....kita beli pon kuih yang
ringan2 je dan dipercayai tanpa was2 sebab orang tuh memang kita dah mark muka
dia memang meniaga bukan di bulan poser saja..jadi confirm sedap!..Kebiasannya
menu berbuka hari minggu, taraf dia special sikit dari hari biasa...kalau hari2
biasa ( isnin – jemaat ), mak masak nasi putih dengan lauk pauk je...maka hari
minggu haruslah up sikit..
Sabtu ~ Mak masak nasi ayam...senang sebab tak perlu pikir
nak masak lauk apa...haha..Apip tambah 4 kali..perghhh...
Ahad ~ Abah plak masak Nasi
Beriyani with gulai daging kari...dengan juadah tambahan Apom made by abah,
bruchetta made by me ( keju motherchoice aku tak melt– memang nak kene pakai
mozarela cheese ke baru nak cair woh!Mahallah!!!..T_T) and supposedly ade kek
butter made by bety + mak tapi sedey, kek bantut...mula2 naik tinggi menjulang
then terus menjunam and hangus separuh akibat oven yang berasap
tiba-tiba....sight!...bau memang wangi semerbak...tengah panas2 tu sedap lah
woh kita bedal separuh kek a.k.a bahagian yang tak rentung...hihi...next time
cuba lagi....
Overall Conclusion = gendang gendut tali kecapi , kenyang
perut suka hati...yummm!
P/s : betty - gambo menu ahad mane???waiting!!!
No comments:
Post a Comment