IKLAN..

Monday, January 2, 2017

SAMBUT NEW YEAR 2017 @ FLAVOURS


Selamat tahun baru...semoga tahun baru akan lebih produktif...dan buktinya akan keluar tengah bulan 5 nanti muahahahaha..sebenarnya takde plan awal nak makan di flavours ni..biasanya tahun baru weols prefer stay rumah sebab jalan sokmo jeng...kalau jeng akan mendatangkan amarah huhu..tapi disebabkan siang harinya pergi kenduri kawen..so iols tak masak..esbok takde bahan basah..tetibe malam kelaparan lepas sepanjang dari petang membawak ke malam menyetelkan urusan mentagging barang2 sekolah apipdoli..sakit pinggang dan lapar hahaha...dan somi pon mengoffer untuk makan diluar..haruslah laju2 setuju weh...


Iols tak pernah tau pasal restoren flavours ni..somi kata chef riz punyer..beliau yang sangatlah rajin menskodeng...sebelum ni weols pernah lah datang makan area sini tapi kat saba restoren..flavours ni terletak bebetol sebelah saba restoren..menu dia pelbagai..tapi kedai dia kecik yer..ala2 cafe..dapor stail open concept so weols boleh nampak lah derang main masak masak kat dapor sebab dinding dia kaca..tapi bukan chef riz yang masak..mebi dia cuti sambut new year..bila weols kata menu pelbagai tu maksudnya ada la menu western dan menu melayu thai..nasi goreng ado, tomyam ado, steak dan spageti..menu2 lain tak sempat skodeng tapi macam tak banyak la..siakap 3 rasa atau stim limau takde hokeh..



Datang kedai lawa2 takkan nak makan nasi goreng kens so weols order lamb chop, beef steak dan apipdoli rikues nak makan spageti bolognese..masa menunggu quite berjanggut la hahaha..mebi sebab staff dia tak ramai kot..yang served makanan pon chef riz punyer mokcik kot...they did mintak maaf la jugak pasal served menu lambat sebab staff tak cukup, orang plak ramai..nasib baik ada orang menyanyi jadi boleh hilangkan sikit rasa bosan menunggu...bawak pulak budak2..derang mana paham nak kene tunggu lama..jadi derang pon sama naik memekak..huhu...sabar je lah....

Finally menu ditunggu tiba..apipdoli makan spageti dengan rakus..derang pakai spageti jenis angel hair..halus je jadi tak muak..sedap oi..memang tak muak lansung..tak masam..bukan pakai sos prego yer walaupon muka chef riz ada je kat tin prego ittew ekekekee...mebi sos homemade..licinlah anak2 makan...iols punyer lamb chop..pon setapppppnyer...marbeles..sayur dia pon setapppp..huhu...daging dia lembutttt dan sangat juicy...licin jugak sepinggan..apipdoli tompang sekaki bedal lamb chop sebab sedap katernyer ..somi order beef steak..sedap pom pom pom kebabom hoih...kurang sikit rasa marah sebab lama tunggu hahahaha...


Stail masakan boleh rikues kat chef samada uols prefer jenis steak yang macam mana..iols malam tu nak lamb chop medium well..up sikit la dari well done macam seblom ni hehehe..somi pulak prefer medium rare punyer stail daging...tak dan nak rasa beef steak somi sebab iols bizi kiri kanan anak2 kejap nak spageti kejap nak lamb chop..tengok2 je dah licin sepinggan...


Overall iols puas hati makan sini sebab memang rasa la makanan dia..sesuai dengan nama kedai flavours...malam tu dapat lah potongan harga 20 per cent..tak taulah sempene tahun baru atau sebab lambat dapat makanan hewhew..dari harga 150 ++ dapatlah harga 120 ++ after diskaun...kat buku menu takda tulis harga..dah bayar kat resit baru nampak..tapi sebab bukan iols yang bayar, tak kosser la pulak nak belek resit lepas kenyang mencekiks..hehehe..

Selamat datang 2017..babai 2016..

No comments: