Monday, December 7, 2015

SPAGETI PESTO ABANG HULK & PULUT IKAN MASIN


Menu sarapan pagi dan makan malam weols minggu yang baru lepas... tekak rasa kembang tala nasi setiap hari walaupon dalam esbok kemain meriah bekalan lauk dan sayur..masa membeli kemain kan feeling2 nak masak itu ini everyday tapi tekak mengada sesangat..terpaksalah weols tukar selera...eh sebenarnya paksa semua ikut selera diri sendri mihmih..

Lalu terhasillah spageti pesto..pesto tu sendri tambah nak kasi ada bunyi2 itali hahaha padahal sebut spageti kaler ijo je..tapi iols terlebih letak daun parsli jadi rasa kat tekak dia punya pahit2 tuh...solution terbaik untuk elak pahit iols perah limau kasi efek masam dia boleh kaver rasa pahit tu..anak2 punya iols goreng spageti bodo jer atau lebih sedap disebut aglio olio..gittewww...janji ada bunyi itali2 sikettt ekekeke...


Tengok dalam tibi jamie oliver masak spageti pesto macam setapp je sekali bila sendri dah cuba..tak sedap rupanya hahaha...hah, first and the last la nampaknya masak cenggini...moralnya jangan tertipu dengan chef2 kat tibi itu..kadang derang masak main campak2 je...entah2 tawar hihihi..janji presentation cantekk...tang rasa very the out...tak payah tunggu kat tibi..cer korang makan kat hotel2..order menu ala carte...very the so so je masak...oppsss terover pulak...


Menu kampung jugek yang kenyang....pulut dan ikan masin..untuk anak2 takkan derang nak makan ikan masin pulak kens jadi iols gorengkan ikan bilis...

Kenyang ko..pastu angkut anak2 ke rumah emak..sambung makan lunch membawak hingga ke makan petang..ya ampun..kenyang giler..duduk rumah emak tak pernah perut kosong..lansung tak rasa bersalah tinggalkan laki dengan pulut ikan masin je muahahaha..

Takpe..balik kang tros mintak maap dengan somi..


No comments:

Post a Comment