Thursday, May 2, 2013

MAKAN-MAKAN DI HAJI SHARIN LOW!


Citer malam selasa selepas balik dari korjer...asalnya mahu makan ni Ana Ikan Bakar Petai, Bangi tuh..tapi ya hampunnnn...ramainyer umat manusia...kereta sampai bersusun kat luar dari hujung sana ke  hujung sinun....tak sanggup wohh..ni pukul bape baru boleh dapat makan kalau gini..


On da way balik dari Ana Ikan Bakar Petai yang tak jadik tuh, nampak ler pulak restoren chinese muslim ni...kaler oren menyerlah gitu...masuk ajelah..oh, Haji Sharin Low pon dah bukak kat area Ampang Water Front tau...!..Order secara tamak tak sedar diri..muahaha..


 Air Laici for apip 4.50-Chinese Tea for me 2.00- Lohan Guo for hubby 2.80-Crab Meat Shark Fin for hubby 25.00


 Butter Sauce Creamy Prawn 25.00-Salted Egg Fried Squid 20.00-Lak Chi Sauce Fried Oyster  20.00 


Ying Yong Kailan 10.00


Kerapu Stim Asam 55.00- the best and recommended..

ni mak letak harga menu untuk panduan kengkorang yang nak pergi makan kat Haji Sharin Low nih..total kene tiaw termasuk harga nasik 3.00 for 2 plate adalah 167.30..quite mahal tapi nasib baik puas hati cuma yang menu oyster tu kitorang imagine oyster yang kat hotel, sekali hidang kupang/kepah..huhu..sedeh weollss, pastuh sotong salted egg pon tepung je tebal-tak sedap....telan ajelah..malas nak komplen2..tapi tapi tapi...Butter Creamy Prawn tuh sedap gilosss..terase2 kat tekak ni....
 


Lepas setel makan kekenyangan, kitorang tapaukan apip satey Willy...puaslah den cari si Willy ni rupenyer ade plak kat area bangi yer..tapi Satey Willy yang ni cawangan dia saje..satey dia memang lembut, kuah pon sedappp...mak tak makan satey malam tu, perot dah macam nak  meletop...makan di pagi esoknyer tapi daging still lembut taw!

ok..Ana Ikan Bakar tu bilerlah nak pergi yer??


No comments:

Post a Comment