Monday, December 10, 2012

SALTED EGG SOFT SHELL CRAB..




Sedapppp...first time makan ketam ni..paling suker sebab boleh makan semua ok...semuaaaaa....cuci ketam tuh, then kerat dua..pastu masak.....pastu takyah kopek2...telan semua...tak bazir kan??kalau makan ketam bunga tuh isinya alahaiiiiiii ciput aje kan??cengkerangnya tak boleh makan nanti tersengkang kat tekak terus arwah ..lainlah kalau korang beli ketam nipah...isi boleh tahan padat, besar pulak tu.....tapi mahal ok!..

Hubby order ketam dari member yang ke Sabah yang katernyer murah..ada 6 ekor saiz tapak tangan saye yang berharga RM27.60...macam jeli lembik2 je kulit dia...huahua..jakun!.kalau goreng mesti lagi rangup crunchy2 tapi saya masak ala2 chinese muslim....huahua..konpiden je saye yang menu tu jadi kan??tenkiu to cik gugle kerana membantu....

Presenting the ultimate salted egg soft shell crab....humangaihhhhh.....heavennn wohhhh....syiokkkk!


lembut je kulit dia...macam jeli...


Tada.....hubby cakap sedap macam makan kat mohd chan..huahua...tersipu2 i taw!

No comments:

Post a Comment